s

Destinations

Noorwegen is een land van fjorden, herten en noorderlicht. Er zijn lange winters en korte zomers. Maar dat schrikt degenen die kennis willen maken met een echt sprookje niet af. De barre streek staat vol met verhalen over de Vikingen, en wintervakanties worden hier op speciale schaal gehouden.De Scandinavische romantiek van het Koninkrijk Noorwegen zal iedereen aanspreken die zich een held en een ontdekkingsreiziger wil voelen.En vergeet natuurlijk niet de echt warme gastvrijheid en hartelijkheid van dit ijskoninkrijk.

PLAATSEN DIE WORDEN AANBEVOLEN OM TE BEZOEKEN:

1.Geiranger
Deze fjord staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Iedereen die naar Noorwegen komt, moet het bezoeken!

2.Nigardsbreen-gletsjer
Een van de meest toegankelijke gletsjers ter wereld! Het maakt deel uit van de Jostedal-gletsjer, de grootste gletsjer van continentaal Europa.

3.Lyse Fjord
Een van de coolste fotoplekken onder fotografen in Noorwegen. Lysefjord is ook een vrij populaire toeristische bestemming, dus je moet het zeker bezoeken.

4.Femunnsmark
Het wilde nationale park, vlakbij de grens met Zweden. Het is een land van moerassen, meren, muskusossen, herten en valken.

5.Hardangerfjord
De derde langste fjord ter wereld. Het is het beste te zien in de lente wanneer alles begint te bloeien. Daarnaast is deze regio ook de thuisbasis van verschillende prachtige watervallen en gletsjers, Hardangerjøkulen.

6.Nationaal park Jotunheimen
Op het grondgebied van Jotunheimen zijn er 250 bergen, die elk hoger zijn dan 1900 meter – een ongelooflijke plek die de “Home of Giants” wordt genoemd.

7.Lofoten-eilanden
Een archipel met charmante dorpjes, ongelooflijke baaien, met bloemen bedekte weiden en hoge bergen.

8.Ramberg
Een ongelooflijk plateau op de Lofoten-eilanden.

9.Trollentaal
“Trollentaal” is gelegen aan de noordkant van het meer Ringedalsvatnet. Gewoon perfect voor een fotoshoot.

10.Noor Fjord
Prachtig, de zesde grootste fjord ter wereld (106 km), gelegen tussen de steden Bergen en Trondheim.

11.Spitsbergen
Dit is gewoon een paradijs voor ijsberen. Een populaire plek die wordt bezocht door twee langlaufroutes: Fred Olsen en Hurtigruten.

12.Hardangervidda
Foto vanuit het treinraam. De route Oslo-Bergen is waarschijnlijk de mooiste spoorlijn ter wereld.

13.Sogne-fjord
De grootste fjord van Noorwegen (204 km) en de tweede ter wereld na Groenland Skorsby (350 km).

14.Kjeragbolten
Wederom een ideale plek voor een foto – een rotsblok dat vastzit in de berg Kjerag over een klif van 984 meter hoog. Ook een vrij populaire plek voor basejumpen.

15.Hornindalsvatnet
Het diepste meer van Europa – 514m.

16.Ålesund
De stad ligt op verschillende eilanden met onovertroffen uitzichten.

17.Nationaal Park Junkerdal
Nog een nationaal park in Noorwegen (44 in totaal). Junkerdal staat bekend om zijn diversiteit aan flora.

18.Karmei
Regio van zandstranden en vissersdorpjes.

19.Vogsey
Het eiland, dat drie prachtige vuurtorens heeft, doet nu dienst als hotels (Hendanes, Kråkenes en Skogsnes). Het naburige schiereiland is een van de koudste plekken ter wereld om te surfen. Ja, dat klopt, er wordt gesurft in Noorwegen!

20.Atlantische weg
Een snelweg met originele constructie loopt door kleine eilanden en verbindt de steden Molde en Kristiansund. Op deze snelweg loopt een brug die naar het oneindige lijkt te leiden.

21.Troll trappen, Noorwegen
Deze weg met een grote naam ligt in de Romsdal-vallei op de hellingen van drie gigantische bergen: King, Queen en Bishop. De trollenweg is behoorlijk gevaarlijk. Op sommige plaatsen is het erg smal en heeft het geen beschermende barrières, en heeft het 11 kliffen. Er is een pittoresk gebied aan beide kanten, maar je moet heel voorzichtig en voorzichtig zijn tijdens het rijden om niet in de afgrond te vallen!

logo_footer
Follow us on