s

Destinations

Het Europese Koninkrijk Zweden grenst aan Finland en Noorwegen op het Scandinavische schiereiland. De hoofdstad van het land, de stad Stockholm, ligt op 14 eilanden en maakt indruk met zijn elegante architectuur en moderne stijl. De natuur van Zweden is mooi en soms ruig – zuidelijke groene velden en westelijke beboste kliffen grenzen aan de toendra van Lapland. Talrijke blauwe meren en dichte bossen trekken toeristen van over de hele wereld aan met hun ongerepte schoonheid en de mogelijkheid van actief toerisme. Ontdek dit geweldige Scandinavische land zelf. Het klimaat van Zweden is gematigd, maritiem. De zomer is niet heet met temperaturen tot +22 graden. De wintertemperaturen dalen niet onder de -16 graden. In de bergachtige streken zal meer neerslag vallen (1500-2000 mm per jaar) dan in de vlaktes (500-700 mm per jaar).

PLAATSEN DIE WORDEN AANBEVOLEN OM TE BEZOEKEN:

Stockholm

De hoofdstad van Scandinavië is een van de mooiste steden ter wereld. Stockholm biedt een perfecte combinatie van eeuwenoude geschiedenis en traditie, magnifieke landschappen, vooruitstrevendheid en moderne gemakken samen met veel charme. Er is eigenlijk geen grote stad met meer groen dan Stockholm. Als u van het buitenleven houdt, wilt u misschien de ochtend doorbrengen met het verkennen van de vele parken op de fiets en de middag met kajakken op zee.

Zweeds Lapland

Lapland, dat verspreid is over zowel Zweden als Noorwegen en Finland, wordt door velen beschouwd als het laatste echte wildernisgebied van Europa. In dit land van het noorden zijn de zon en het noorderlicht (van het midden van de herfst tot het vroege voorjaar) zeker voor avontuur. Kiruna is een van de meer populaire bestemmingen, waar bezoekers Sami en hun rendierkuddes kunnen ontmoeten, maar ook een afgelegen en adembenemende wildernis met ontelbare meren kunnen verkennen.

Archipel van Stockholm

De archipel van Stockholm is een van de mooiste regio’s van Zweden. Het bestaat uit meer dan 30.000 eilanden, eilandjes en pleinen. Het centrum van Stockholm is het hele jaar door bereikbaar via historische witte boten, waarvan sommige eeuwenoud zijn en nog steeds door stoom aangedreven maar goed bewaard zijn gebleven. overnachting.

Kosterhavet

Het eerste nationale zeepark van het land bevindt zich op de pittoreske, autovrije Koster-eilanden. Op slechts twee uur rijden van Göteborg kun je een zeehondensafari maken, kajakken, gewoon duiken of gewoon genieten van enkele van de meest ongerepte stranden ter wereld. Als je een kreeftenpakket boekt, mag je je bij de bemanning voegen op een begeleide kreeftensafari onder leiding van bekwame professionele vissers en bij terugkomst mag je natuurlijk dineren op je mooie vangst.

Lund

Lund is ideaal voor liefhebbers van geschiedenis, en het geplaveide centrum heeft interessante, aantrekkelijke en soms nogal eigenzinnige architectuur, evenals musea die zich richten op alles van wapens en oude runen tot moderne kunst. De kathedraal van Lund is een van de meest bezochte plaatsen in de regio, en u zult begrijpen waarom als u voor de imposante Romeinse kathedraal staat, met zijn machtige tweelingtorens die boven de daken van het centrum van Lund uitsteken.

Gotland

Dit beschermde paradijs staat bekend om het beste weer in Zweden, evenals prachtige zandstranden en dichte bossen die ideaal zijn om te fietsen en wandelen. Er is ook een overvloed aan glinsterende meren, bizarre rotsformaties, spectaculaire grotten met stalactieten en stalagmieten en prachtige tuinen.

Malmö

Malmö is een multiculturele stad vol spanning en energie. Gelegen nabij de Oresund-brug van de Deense hoofdstad en een deel van Denemarken tot de 17e eeuw, werd het lange tijd overschaduwd door zijn bekendere buurman, maar het heeft op zichzelf veel te bieden, waaronder veel uitstekende culturele aanbiedingen zoals het nieuwe Moderna Museet Malmö . De op twee na grootste stad van Zweden is vrij klein, maar groot in biologische, fairtradeproducten, van mode tot keuken.

Marstrand.

Marstrand is de Zwitserse versie van Hollywood. De populaire speeltuin voor beroemdheden heeft een kleurrijke collectie houten vakantiehuizen. Het pittoreske eiland is de jaarlijkse basis voor de Marstrand Regatta, de Match Cup of Sweden en andere grote zeilkampioenschappen, en het heeft een grote haven voor gasten, vele uitstekende winkels en een nachtleven met entertainment voor iedereen.

Luleå

Dit regionale centrum ligt in Norrbotten, in het noorden van Zweden. Je kunt leren over het leven in het noorden in het Norrbotten’s Museum, genieten van gratis tentoonstellingen in Kulturens Hus, met het werk van Zweedse kunstenaars en ontwerpers, de perfecte plek vinden om te verblijven in een van de vele bekroonde hotels en het hele jaar door arctische avonturen beleven rond, in de wildernisgebieden van de uitgestrekte archipel waar kajakken, zeilen en kitesurfen populair zijn.

logo_footer
Follow us on