Destinations

Waar hebben we het over? Het land van de goden, de geboorteplaats van filosofie, theater en de Olympische Spelen. Natuurlijk, Griekenland, dit unieke land en zijn mensen, wiens prestaties de basis vormden van de Europese cultuur.

Tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, bewijzen de monumenten van de spirituele en materiële cultuur van het oude Griekenland de rechtvaardigheid van zijn hoge positie in het wereldhistorische proces, omdat de beklimming ervan 4000 jaar geleden begon. Zelfs de ruïnes van oude architectuur verbazen met hun schoonheid en grootsheid. Teken in je verbeelding de schoonheid van meer dan 60 bewoonde eilanden, zeebaaien en gezellige baaien, en je zult dit allemaal in werkelijkheid willen zien en de fantastische geschiedenis van Griekenland in je op willen nemen.

Tegenwoordig is Griekenland, ondanks alle economische problemen in het land, een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld.

PLAATSEN DIE WORDEN AANBEVOLEN OM TE BEZOEKEN:

Berg Athos

Athos is een punt op de kaart van de aarde en ook een spirituele staat naar het beeld van het Vaticaan. Een heilige plaats voor orthodoxe pelgrims. Mannelijke kloosterrepubliek, hier wonen 1400 monniken in 20 orthodoxe kloosters. Hier kun je niet zwemmen en zonnen of op video schieten, en de toegang tot deze heilige berg wordt streng gecontroleerd, hoewel het vrouwen ten strengste verboden is om hier binnen te gaan. Maar dit alles is niet belangrijk omdat de Moeder van God zelf het eiland regeert, en zij is het die zal zorgen voor de zuivering van uw gedachten en ziel. Athos is niet alleen een berg maar ook een schiereiland in Noord-Griekenland, Macedonië.

Lindos – een dorp op het eiland Rhodos

In het oosten van het eiland Rhodos ligt het kleine dorpje Lindos, dat net uit de Middeleeuwen lijkt te zijn voortgekomen. Er is een oude acropolis; je kunt de middeleeuwse Venetiaanse muren zien. De architectuur van het dorp is een voorbeeld van de unieke architectuur van het traditionele Griekenland, met witte huizen en geplaveide straten. De Lindos Akropolis torent boven de stad uit en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende haven en kustlijn. Het strand van Lindos ligt op slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum.

Samaria kloof

De Samariakloof ligt ten zuidwesten van het eiland Kreta. Samaria is de langste kloof van Europa en is meer dan 16 kilometer lang. Zo’n wandeling duurt 4 tot 7 uur en gaat door een bos van eeuwenoude cipressen en dennen, vervolgens tussen de steile kliffen en de Libische Zee. Een paradijs voor liefhebbers van wild wandelen. De kloof is een nationaal reservaat. Er is een zeldzame soort wilde geit Kri-Kri; hier groeien zeldzame planten die niet geplukt kunnen worden. Jaarlijks reizen meer dan een kwart miljoen toeristen door deze kloof.

Mirtos-strand

Het strand van Myrtos heeft wereldwijde bekendheid verworven vanwege de magische kleur van het water. Myrtos wordt het kenmerk van Griekenland genoemd. Dit paradijs ligt aan de oevers van de Ionische Zee, ten noordwesten van Kefalonia. Naast het water staat het strand bekend om de extreem heldere witte kleur van het zand en de kiezels, waarmee het turquoise en blauwe water contrasteert. Kleine grotten met uitzicht op de zee dragen alleen maar bij aan de schoonheid van het strand.

Delphi Theater

Een van de belangrijkste attracties van de oude stad Delphi is het oude theater van Delphi, gelegen op de legendarische berg Parnassus. Deze kunsttempel is gebouwd in de 5e eeuw voor Christus en biedt plaats aan bijna zevenduizend toeschouwers. Voor toeristen worden optredens getoond volgens de tradities van het oude Griekse theater. In de oudheid was Delphi de belangrijkste religieuze plaats, aangezien volgens de geschiedenis het ruime heiligdom toebehoorde aan Apollo. Het theater is gebouwd op een heuvel, waardoor het publiek het adembenemende landschap van onderaf kan aanschouwen.

Kloosters – Meteora

Het kloostercomplex van Meteora, gelegen op de toppen van de kliffen in de bergen van Thessalië, vertaalt zich als “degene die in de lucht hangt”. De eerste kluizenaars vestigden zich hier in de 10e eeuw en in de 14e eeuw werden kloosters gebouwd. Hoe werden deze christelijke kloosters op zo’n hoogte en zelfs op kliffen gebouwd? Dit mysterie is vandaag de moeite waard om aan te raken. Er zijn zes van dergelijke kloosters – Meteoren in centraal Griekenland. De toegang tot de kloosters was moeilijk, er waren ofwel lange ladders nodig om omhoog te klimmen, of er waren grote netten nodig om voedsel en noodzakelijke goederen en dergelijke op te tillen.

Eiland Mykonos

Mykonos is niet zomaar een Grieks eiland; het is een van de belangrijkste attracties van Griekenland. Mykonos ligt in de Egeïsche Zee. Onderdeel van de Cycladen-archipel, een prachtige plek waar de goden zouden wonen. Het eiland heeft charmante symbolen die toeristen aantrekken: windmolens, pelikanen en witte huizen met blauwe luiken. Een populaire vakantiebestemming voor beroemdheden en rijke mensen. De stad Mykonos (Chora) is een verbluffend pittoreske Cycladische stad met een doolhof van straten en een intens nachtleven, zoals blijkt uit het enorme aantal bars en nachtclubs.

Parthenon op de top van de Akropolis

Het Parthenon wordt niet anders genoemd dan de woning van de Maagd. De tempel werd gebouwd in 447 voor Christus ter ere van de Athena Parthenos. Zelfs de ruïnes verbazen de verbeelding

logo_footer
Follow us on